23948sdkhjf

Hallå där Dirk Hermsmeyer ...

... som är med och anordnar mässan Lübeck 2012 Summer academy on medical technology första veckan i september. Vad är det för något?
- Det är en icke vinstdrivande mässa som arrangeras av Lübecks industri-och handelskammare. Vårt mål är att främja samarbete längs det vi kallar för Fehmarnbeltkorridoren, som går från delstaten Schleswig-Holstein i Tyskland till region Själland i Danmark och region Skåne i Sverige. Många inom biovetenskap verkar främst vara inriktade på Nordamerika eller Östasien. Och det är bra, men vi tror att de kan gå miste om något som finns rakt framför deras ögon och som kan vara värdefullt.

Vilka kommer att delta?

- Under första delen, som handlar om bildteknik inom life science, deltar bland andra Bioimaging center från Lunds universitet, danska tekniska universitetet i Kongens Lyngby, Institutet för medicinsk teknik i Lübeck samt Fraunhofer Mevis, en Lübeckbaserad bildregistreringsgrupp som ägnar sig åt intressant tillämpad forskning. Andra delen handlar om regulatoriska frågor inom medicinsk teknik samt möjligheter till finansiering för transnationella projekt. Tredje delen av mässan består av kongressen för industriell cellteknologi som leds av Fraunhofers forskningsinstitution för marin bioteknik.

Vilken typ av forskning kommer man att kunna se mest av på mässan?

- Talarna inom bildmedicin täcker ett mycket brett spektrum av ämnen, från medicinsk bildregistrering och databearbetning till stamceller i faskontrastmikroskopi och nya tekniker där belagda nanopartiklar används som kontrastmedel. Vid den industriella cellteknologikongressen kommer talarna exempelvis att prata om identifiering av cancerspecifika modulatorer genom screening i 2D och 3D, men även industriella applikationer som produktion av mikroalger på fasader.

Varför skulle du rekommendera ett besök på mässan?

- Förhoppningsvis är besökarna intresserade av de ämnen som diskuteras, naturligtvis. Men vi erbjuder också en förstklassig möjlighet att knyta nya värdefulla kontakter med kollegor längs Fehmarnbeltkorridoren. Avstånden längs denna korridor är tillräckligt korta för att åstadkomma en enkel förlängning av sådana kontakter i gemensamma projekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078