23948sdkhjf

Hängde du med?

Här är sommarens fem hetaste nyheter.
SP vill göra Astra Zenecas säkerhetsenhet till institut

Statens tekniska forskningsinstitut, SP, har på uppdrag av Vinnova tagit Ernst and Youngs rapport vidare. Nu vill de göra Astra Zenecas säkerhetsenhet till ett nytt SP-institut.

Läs mer.

Albireo tecknar licensavtal med Ferring

Albireo tecknade i april licensavtal med japanska Ajinomoto om att utveckla och kommersialisera Albireos förstoppningspreparat i Japan, Sydkorea, Thailand, Indonesien, Vietnam och Taiwan. Nu tecknar Albireo ett nytt licensavtal som innebär att substansen även kan nå ut i övriga världen.

Läs mer.

Genombrott för forskning om Alzheimer

Isländska forskare har hittat en mutation som förebygger Alzheimers sjukdom. Kari Stefansson, vd för det isländska forskningsföretaget Decode Genetics som är en av aktörerna bakom studien, var i mitten av juli på vetenskapsmässan Euroscience Open Forum i Dublin och presenterade forskningsresultaten.

Läs mer.

Två nya läkemedel mot fetma godkända i USA

Under sommaren godkändes två nya bantningspreparat i USA. De är de första läkemedel mot fetma som godkänns sedan 1999. Intressant i sammanhanget är att svenska Biovitrum, numera Sobi, sålde rätten till en läkemedelskandidat som liknar det ena läkemedlet, Belviq, till Glaxosmithkline för tio år sedan.

Läs mer.

Ännu ett bakslag för Bioinvent

Antikroppen BI-204, som utvecklas i samarbete med Genentech för behandling av kardiovaskulär sjukdom, uppnådde inte det primära målet i en fas II-studie. Nyheten fick aktien att falla 66 procent.

Läs mer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063