23948sdkhjf

Ny dansk skatteregel kan få biotech-bolag att fly till Sverige

"Bioteknikföretag som spenderar mycket pengar på utveckling kommer att drabbas ekonomiskt av de nya reglerna", säger Sunestone Capitals Sten Verland till Jyllands-Posten.
I juni antog s nya skatteregler i Danmark. Bland annat förändrades regeln för hur bolag kan få avdrag på skatten för tidigare års förluster. Enligt den danska tidningen Jyllans-Posten innebär den nya skatteregeln i fråga att vissa bolag kommer att få betala flera miljoner mer i skatt och nu spår danskarna att bioteknikbolagen kommar att fly landet.

- Jag tror att vi kommer att se företag med lång utvecklingstid kommer att etablera sig någon annanstans som tillexempel i Lund eller Malmö i Sverige. Om du är ett bioteknikföretag som spenderar mycket pengar på utveckling kommer du att drabbas ekonomiskt av de nya reglerna, säger Sten Verland, partner i det danska investmentbolaget Sunstone Capital, till den danska tidningen Jyllands-Posten.

Fram tills att den nya regeln antogs har bolag kunnat dra av tidigare års underskott från de skattepliktiga intäkterna. Genom den nya regeln begränsas avdraget och bolagen får numer enbart göra skatteavdrag för 60 procent av tidigare års underskott.

Den nya skatteregeln för företag är en i raden av skattereformer som ska träda i kraft i Danmark och som på sikt ska ge landet 60 000 nya jobbmöjligheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064