23948sdkhjf

LU Bioscience genomför kritiserad emission

LU Bioscience undviker kapitalkris och krymper Lunds universitets ägarandel i portföljbolagen, rapporterar Rapidus.
Det Lundabaserade riskkapitalbolaget LU Bioscience har tagit in 16 miljoner kronor genom en nyemission. Detta trots att emissionen kritiserats av den förra styrelsen och samtliga ledamöter avgick innan sommaren som ett resultat av emissionsplanerna. Anledningen till att den avgående styrelsen motsatte sig emissionen var att den skulle genomföras på ett sätt som uteslöt några av de mindre aktieägarna.

Enligt nyhetstjänsten Rapidus står dels gamla ägare bakom emissionen men också ett gäng helt nya investerare med tunga affärsnamn, såsom finansmannen Sten K Johnson, entreprenören och affärsängeln Peter Jungbeck, Therese Karlsson, Håkan Eksandh, Pia Althin och Arne Paulsson.

En ägare som däremot inte deltog i emissionen var Lunds universitet och deras ägarandel rasar därför från 55 till cirka 20 procent.

Nytt i LU Bioscience är också att bolaget beslutat att inte göra några nya investeringar utan kommer framöver att värna om de befintliga projekten.

– Vi ska ta till vara de fina projekt vi har och säkerställa att deras värde realiseras. Sannolikt avvecklar vi något av dem men det får jag återkomma om, säger LU Bioscience styrelseordförande Lars Bruzelius till Rapidus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079