23948sdkhjf

Bakterie lindrar tarmsjukdom

Ny studie pekar på att bakterien lactobacillus plantarum kan lindra symtomen vid tarmsjukdomen irritable bowel syndrome, IBS.
Både intensiteten och frekvensen av några av de symtom som förknippas med tarmsjukdomen irritable bowel syndrome, IBS, kan lindras vid intag av bakterien lactobacillus plantarum 299v, visar en ny studie. Studien, som nu publicerats i den vetenskapliga tidskriften World journal of gastroenterology, ger stöd åt det svenska probiotikaföretaget Probis produkter.

Probi utvecklar och säljer probiotiska produkter som ska stärka immunförsvaret, metabola syndromet och förbättra hälsan i mag- och tarmkanalen. Bolaget har i dag två produkter baserade på lactobacillusbakterien på marknaden.

Den aktuella studien, som var dubbelblind och placebokontrollerad, pågick under fyra veckor under 2009. Resultaten visar en signifikant effekt av att symtom som buksmärta, uppblåsthet och avföringsfrekvens förbättrades hos den patientgrupp som behandlats med bakterien.

Studien genomfördes av forskare från Frankrike och Indien och titeln på den publicerade artikeln är: Lactobacillus plantarum 299v (DSM 9843) improves symptoms of irritable bowel syndrom e
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172