23948sdkhjf

Även Lööf vill sänka bolagsskatten

Gör kovändning och ställer sig bakom alliansen i frågan om sänkt bolagsskatt.
Näringsminister Annie Lööf (C) ska i tidigare uttalanden ha varit tydlig med att frågan om att sänka bolagsskatten inte är en prioritering från hennes sida. I en ny intervju med Dagens Industri gör Annie Lööf en helomvändning och säger istället att bolagsskatten är en viktig prioritering.



Bolagsskatten, den skatt
som företag betalar på varje krona i vinst, har länge haft en betydande roll för var globala företag placerar sina dotterbolag. Sverige har historiskt sett haft bland de lägsta bolagsskatterna i Europa, men på senare år har EU- och OECD-ländernas upprepade skattesänkningar resulterat i att Sverige halkat efter. Enligt siffror från Svenskt Näringsliv låg den svenska bolagsskatten på 26,3 procent under 2011, vilket kan jämföras med ett genomsnitt på 22,9 procent i EU och 25,6 procent i OECD-länderna.



Regeringen, med finansminister
Anders Borg (M) i spetsen, har redan deklarerat att de vill sänka bolagsskatten för att stärka Sveriges konkurrenskraft. I samband med att vårbudgeten presenterades i mitten av april sa Anders Borg:

- Vi ser att många länder i vår omvärld har sänkt bolagsskatten och vi har nu en möjlighet att säkra att vi har kontroll över vår skattebas och samtidigt kan fortsätta att sänka bolagsskatten för att ha en stark konkurrenskraft.

I samband med höstens budgetarbete ställer sig nu Annie Lööf bakom partiledarkollegorna i alliansen, skriver Dagens Industris nätupplaga. Hon säger att “sänkt bolagsskatt, i kombination med investeringsbidrag till småföretagare, skulle stärka såväl små som större företag”. Hon vill dock inte gå in på hur mycket bolagsskatten skulle kunna sänkas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094