23948sdkhjf

Astrazeneca i nytt samarbete

Ska utveckla biologiska läkemedel tillsammans med Regulus Therapeutics.
Drygt ett halvår efter att Astrazeneca meddelat att de la ner forskningen i Södertälje till följd av en ny affärsstrategi har bolaget knutit till sig ett par nya samarbetspartners. Senast i raden är Regulus Therapeutics, ett amerikanskt företag som utvecklar biologiska läkemedel.



Astrazeneca och Regulus Therapeutics
har tecknat samarbetsavtal om att utveckla och kommersialisera nya mikroRNA-baserade behandlingar mot hjärt-kärlsjukdomar, metaboliska sjukdomar och cancer. I samarbetet kommer fokus ligga på Regulus Therapeutics huvudprojekt micro-RNA-33, som utvecklas för behandling av åderförkalkning, men också på två projekt som befinner sig i preklinisk fas.

I samband med det nya samarbetsavtalet betalar Astrazeneca 28 miljoner dollar, motsvarande 186,7 miljoner kronor, till Regulus Therapeutics i dels en förstagångsbetalning dels som en investering. Vidare får Regulus Therapeutics möjlighet till ytterligare ersättning om vissa kliniska delmål uppnås.

Astrazenecas senaste affärer:

Augusti - Astrazeneca ingår samarbete med Regulus Therapeutic inom biologiska läkemedel. I enlighet med samarbetsavtalet får Regulus Therapeutics 186,7 miljoner kronor av Astrazeneca.

Juli - Bristol Myers-Squibb och Astrazeneca delar på Amylin . Astrazeneca betalar 23,5 miljarder kronor för sin andel.

Juni - Astrazeneca och Karolinska institutet bildar ett translationellt forskningscentrum . Syftet är att hitta biomarkörer för olika kroniska sjukdomar. Astrazeneca lägger 30 miljoner kronor årligen i centret.

April - Köper upp det amerikanska bioteknikföretaget Ardea Biosciences . Kostnad: 8,4 miljarder kronor.

April - Ingår samarbete med Amgen om produktportfölj inom inflammation . Betalar 330 miljoner kronor för samarbetet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079