23948sdkhjf

FoU-chef lämnar Artimplant

Tillsätter tillfällig chef tills de hittar en permanent lösning.
Forskningsföretaget Artimplant meddelar att bolagets forsknings- och utvecklingschef Katrin Gisselfält lämnar företaget för att gå till en annan verksamhet. Lars Petersson tar över ansvaret tills dess att en permanent efterträdare utsetts.

Lars Peterson är professor emiritus vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och forskar på vävnadsregeneration. Han har varit medlem i Artimplants styrelse sedan 2011.

- Med Lars Peterson som forsknings- och utvecklingschef förstärks bolaget väsentligt. Hans bakgrund som internationellt erkänd och uppskattad ortoped tillför en dimension som inte funnits tillgänglig i Artimplant på åtskilliga år. Som innovatör och medgrundare till bolaget återknyter Lars Peterson till den ursprungliga tanken att tillgodose medicinska behov, säger Artimplants vd Kjell Thörnbring, i ett pressmeddelande.

Artimplants ledning genomgick stora förändringar under 2011, då både vd och styrelseordföranden avgick. Också organisationen förändrades med en nyrekrytering av en chef för försäljningskontoret i USA. Artimplant tillverkar bland annat implantat för behandling av artros i händer och fötter, för axelskador och andra mjukvävnadsskador.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078