23948sdkhjf

Pipettspetsar med extra skydd mot kontaminanter

De nya ZAP Premier Filter Tips har ett nytt extra skyddande filter som förutom att ta bort luftburna partiklar också blockerar vätskor.
De nya ZAP Premier Filter Tips har ett nytt extra skyddande filter som förutom att ta bort luftburna partiklar också blockerar vätskor. Företaget Alphalabs som presenterar spetsarna ser framförallt att det extra skyddet kan vara viktigt för att hindra provkontamination vid känsliga applikationer som PCR.

Det nya patenterade filtret är tillverkat i polyetylen med extra hög molekylvikt. Det går att suga upp vätska genom spetsen lika effektivt som vanligt då luft dras genom ett svampliknande nätverk i filtret. Porerna i nätverket är har en genomsnittlig storlek på 10 mikrometer och är därmed hälften så små som i de flesta spetar som skyddar mot luftburen kontamination.



Vanliga kontaminanter som
DNA fångas effektivt av filtret innan de når pipettröret, och de små porerna gör att ingen vätska kan sugas genom filtret i det fall man råkat överpipettera. Spetsarna har en flexibel konstruktion, finns i flera storlekar och ska passa alla de vanliga pipettmärkena. www.alphalabs.co.uk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093