23948sdkhjf

Isconova vill stärka vaccin inom fler indikationer

Vill utöka affärsstrategin och tar in 50 miljoner kronor i en företrädesemission.
Forskningsbolaget Isconova planerar att starta nya kliniska studier med bolagets vaccinadjuvans Matrix-M, som utvecklas för att förstärka effekten av vaccin. Syftet med studierna är att få fram data som kan ligga som underlag för potentiella samarbeten. För att finansiera de nya studierna gör bolaget en nyemission som kan ge bolaget 50 miljoner kronor.

Förutom att verifiera adjuvansens effekt vill bolaget också forska fram nya potentiella indikationsområden där adjuvansen kan användas. Isconovas vaccinadjuvans Matrix-M används i dag i flera kombinationer med olika vaccin. Sedan tidigare har Isconova samarbeten med brittiska Jenner Institute inom malaria och Genocea Bioscience inom herpes och presenterade i maj en fas I-studie som visade att adjuvansen förbättrade effekten av ett vaccin mot säsongsinfluensa.

Emissionen kommer att genomföras under sista halvan av oktober under förutsättningen att den godkänns under en extrainsatt bolagsstämma den första oktober. Emissionen görs med företrädesrätt till befintliga ägare och kan totalt ge 50 miljoner kronor före emissionskostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062