23948sdkhjf

Astra Zenecas nya vd

Knycker chef från Roche.
Astrazeneca har utsett en ny vd och koncernchef som ska axla rollen efter David Brennan som lämnade posten i våras. Ny vd blir Pascal Soriot.

- Jag är glad och hedrad över att ha blivit tillfrågad att leda Astrazeneca. Genom hela min karriär har jag haft en enorm respekt för Astrazenecas medarbetare och det som de har uppnått, säger Pascal Soriot.

- Ingen kan blunda för de utmaningar som både läkemedelssektorn och företaget står inför, men den underliggande styrkan hos Astrazeneca när det gäller att leverera sin strategi är tydlig. Astrazeneca kommer att fortsätta göra en positiv skillnad för patienter på lång sikt och jag ser fram emot att vara med och påverka denna framtid.

Pascal Soriot kommer närmast från Roche där han varit operativ chef över bolagets läkemedelsdivision. Dessförinnan var han vd för det amerikanska bolaget Genentech fram till att de gick ihop med Roche under 2010. Han tillträder posten som vd den 1:a oktober och tar då även en plats i bolagets styrelse.

- Detta är en nyckelrekrytering vid en viktig tidpunkt för Astrazeneca. Vi är övertygade om att Pascals ledaregenskaper i kombination med hans strategiska tänkande och relevanta erfarenheter gör honom till rätt person att bidra till företagets framgångar under de kommande åren. Jag är övertygad om att Pascals sätt att leda och hans förmåga att leverera resultat i en innovationsdriven verksamhet kommer att värderas högt bland såväl aktieägare som medarbetare, säger Astrazenecas nytillträdde styrelseordförande Leif Johansson.

Simon Loth, som utsågs till tillförordnad vd då David Brennan avgick, kommer att fortsätta som tillförordnad vd fram till den första oktober. Därefter går han tillbaka till sin ursprungliga post som finansdirektör och styrelseledamot.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065