23948sdkhjf

Aerocrine i nytt samarbete

Medtechbolaget tecknar nytt distrubitionsavtal för flera europeiska länder.
Medicinteknikbolaget Aerocrine tecknar distributionsavtal med franska Stallergenes om Aerocrines andningstest Niox Mino och tillhörande påfyllnadskit. Avtalet ger Stallergenes exklusiv rätt att sälja Aerocrines produkter i Frankrike, Italien, Polen, Turkiet och Mellanöstern. I samband med att avtalet skrivs upphör Aerocrines avtal med Thermofisher/Phadia som tidigare skött distributionen till Frankrike och Italien.

Niox Mino är ett utandningstest som mäter nivåer av kväveoxid i utandningsluften. Kväveoxid förekommer i förhöjda nivåer hos astmapatienter och testet ska utröna om patienten lider av luftvägsinflammation eller inte.



Hur mycket avtalet
är värt vill bolagen i dagsläget inte gå ut med.

- Vi tror Stallergenes är en bra partner för oss. De har väldigt god kännedom om marknaden och har de resurser som vi är i behov av men som vi inte har möjlighet att prioritera just nu. Villkoren i avtalet innebär ekonomiska uppsidor för båda företagen, säger Aerocrines vd Scott Myers, i ett pressmeddelande.



Aerocrines andningstester och
påfyllnadskit är redan godkända i de länder som distributionsavtalet gäller. Under året har bolaget också fått klartecken från myndigheterna i Australien och Asien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127