23948sdkhjf

Neurosearch nollvärderar Huntexil

Har inte hittat varken partner eller potentiell uppköpare och nedjusterar därför Huntingtonspreparatet till ett värde av noll.
När Neurosearch släppte halvårsrapporten för perioden januari-juni igår släppte bolaget en nyhet gällande utvecklingsprojektet Huntexil. Huntexil är en läkemedelskandidat som utvecklas för behandling av Huntingtons sjukdom. Efter flera års forskning och stora summor investerade i projektet har företaget nu kommit till insikt att det finns få utvägar för preparatet. Värdet på projektet skrivs därför ner till noll.

“Eftersom Neurosearch ännu inte har hittat en partner eller köpare till Huntexil och inte heller fått investerarnas intresse att genomföra en kapitalökning, garanterar styrelsen inte finansiering för den fortsatta utvecklingen av Huntexil och justerar därmed de värden som är förknippade med projektet, varför det redovisade värdet skrivs ned till noll kronor”, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Huntexil har blivit omnämnt i både positiva och negativa ordalag under utvecklingsprocessen. Under hösten 2010 avslutade företaget en fas II-studie på 227 patienter som visade på tveksamma resultat eftersom preparatet visade sig vara både effektivt och verkningslöst, beroende på vilken mätmetod som användes. Några av patienterna var dock intresserade av att fortsätta behandlingen så i april 2011 startade bolaget en uppföljningsstudie för att utvärdera säkerheten vid en längre tids användning.

Förra hösten gjorde bolaget en kraftig omorganisation för att få ner kostnaderna och enbart fokusera på försäljning och marknadsföring av Huntexil.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062