23948sdkhjf

Enzymatica knyter till sig forskare

Bildar vetenskapligt råd med fyra framstående enzymforskare.
Det Lundabaserade bioteknikbolaget Enzymatica har bildat ett vetenskapligt råd knutet till bolaget. Rådet ska bistå bolagsledningen i frågor som rör forskning och utveckling.

Enzymaticas vetenskapliga råd består av fyra forskare som är etablerade inom forskning på enzymer och infektion. De fyra forskarna är Thomas Areschoug, Mats Clarsund, Göran Jönsson och Lena Uller.

Thomas Areschoug är docent i medicinsk mikrobiologi med erfarenhet av forskning rörande bakteriella infektioner och anti-bakteriella molekyler.

Mats Clarsund är doktor i enzymteknologi från Lunds universitet och har forskat på enzymer inom både läkemedel- och bioteknikbolag, senast från Alligator Bioscience.

Göran Jönsson är överläkare vid infektionskliniken i Lund och har länge arbetat med utredning och behandling av infektionssjukdomar.



Lena Uller är
docent i immunofarmakologi vid Lunds universitet och sedan 2008 forskargruppschef vid BMC i Lund.

Enzymatica är ett bioteknikföretag som utvecklar medicintekniska produkter baserat på enzymet penzym. I mitten av maj fick bolagets sin första produkt, ett tuggummi som ska ta bort plack och dålig andedräkt, registrerad hos Läkemedelsverket och i augusti registrerades bolagets andra produkt, ett munspray mot förkylning. Enzymatica är ett publikt bolag och har säte på Ideon Science Park i Lund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078