23948sdkhjf

Medivir testar ny kombination

Provar ny interferonfri kombinationsbehandling mot hepatit C.
Forskningsföretaget Medivir utvecklar läkemedelskandidaten TMC435 för behandling av hepatit C. Preparatet befinner sig i ett omfattande utvecklingsprogram då det testas både i kombination med standardbehandling med interferon och ribavirin samt i interferonfria studier. Nu meddelar bolaget att ytterligare en interferonfri studie snart kommer att startas.

- Den nya studien är ett led i Medivirs och Janssens strategi att utvärdera olika interferonfria kombinationsmöjligheter med simeprevir för hepatit C-behandling. Studien kommer ge ytterligare kunskap om simeprevir, som vi tror kommer att vara en viktig komponent i framtida behandling av hepatit C, både i kombination med interferon och ribavirin och vid interferonfri behandling, säger Charlotte Edenius, forsknings- och utvecklingschef på Medivir, i ett pressmeddelande.

I den aktuella studien ska TMC435, med den aktiva substansen simeprevir, testas i kombination med TMC647055, en potent icke-nukleosidhämmare. Studien är en fas IIa-studie och totalt ska 40 patienter med hepatit C, genotyp 1a eller 1b, att ingå.

Standardbehandling med interferon är så pass jobbig för patienterna att det bara är de allra sjukaste som behandlingen är relevant för. En behandling innebär injektioner en par gånger i veckan av pegylerat interferon i 48 veckor i kombination med ribavirin som tas oralt. Biverkningarna med bland annat influensasymtom, feber, klåda och anemier gör behandlingen än mer obehaglig för patienterna. Läs mer om hepatit C och den senaste forskningen på området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063