23948sdkhjf

Eurocine Vaccines tillsätter forskningschef

Ska öka kommersiellt fokus på bolagets utvecklingsprojekt.
Forskningsföretaget Eurocine Vaccines har tillsatt en ny chef över bolagets forsknings- och utvecklingsenhet. Anna-Karin Maltais arbetade som affärsutvecklare på bolaget fram till i dag men får nu titeln forskningschef och en plats i bolagsledningen.



Anna-Karin Maltais
har arbetat på Eurocines Vaccines sedan 2011 och är i botten immunolog och doktor i immunologi vid Karolinska institutet med specialinriktning på vaccinadjuvans och administrering av vaccin. Hon har tidigare arbetat som affärsutvecklare på det amerikanska vaccinbolaget Cyto Pulse Sciences som specialiserat sig på vaccinadministrering.

- Anna-Karin Maltais har erfarenhet av vaccinutveckling både från akademin och industrin. Hennes expertis inom vaccinadministrering och adjuvans är oerhört värdefull för företaget och med hennes industribakgrund ser jag att vi kan driva våra projekt med ett ännu tydligare kommersiellt fokus, säger Eurocine Vaccines vd Hans Arwidsson, i ett pressmeddelande.

Eurocines Vaccines nuvarande forskningschef Jorma Hinkula återgår till sin tjänst som professor vid Linköpings universitet och kvarstår som rådgivare åt bolaget. Jorma Hinkula hoppade in på posten som forskningschef i november 2010 efter att hans företrädare Ulf Schröder sagt upp sig i samband med att han dömdes för insiderbrott.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109