23948sdkhjf

Högkänslig karakterisering av ytstrukturer i nanoskala

Utför ytmätningar av massor och strukturer i nanoskala.
QCM-D (Quartz Crystal Microbalance with Dissipation monitoring) är en högkänslig teknologi som har utvecklats för karakterisering av ytor. Vanliga användningsområden är att mäta hur proteiner, polymerer, surfaktanter eller celler interagerar med eller bildar en film på en yta i lösning. Både förändringar i massa och förändringar i strukturen av denna massa kan mätas, och allt sker i nanoskala. Q-Sense Omega Auto är det senaste instrumentet i raden att använda denna teknologi. Systemet från Biolin Scientific har goda förutsättningar för effektiv provhantering och har bland annat en modul som tillåter att åtta experiment kan köras parallellt.

Det går också att programmera Q-sense Omega Auto så att det skapar en spädningsserie av varje prov och sedan utför mätningar på denna. Den medföljande Qsoft-mjukvaran gör det enkelt att skapa nya och använda tidigare protokoll, både för experiment och för tvättning.

Temperaturen kan ställas in till mellan fyra grader och 70 grader Celsius, vilken även gäller provhållaren om man så önskar. www.biolinscientific.com.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109