23948sdkhjf

Fluorescenshybridisering för detektion av RNA

Prober som använder samma principer som i traditionell fluorescent in situ hybridisering men för att detektera RNA.
FISH (Fluorescence In Situ Hybridization)-teknologin används traditionellt för att med fluorescenta prober kunna detektera närvaro av specifika DNA-sekvenser på kromosomer. Men teknologins generella uppbyggnad gör att man nu kunnat vidareutvecklat den för att kunna titta även på RNA. Stellaris RNA FISH Probes har utvecklats för att detektion av RNA inuti cellen vilket låter användaren se i vilken del av cellen RNA:t finns samt i vilken kvantitet.

Teknologin som presenteras av Biosearch Technologies är känslig nog att detektera individuella RNA-molekyler. De fluorescentra proberna som produkten består av binder längs med det mål-RNA som de designats för. Proberna kan användas i adherenta celler, liksom i frusen eller formalinfixerad paraffininsluten vävnad.

Användaren erbjuds en hög specificitet och känslighet samtidigt som protokollet hålls enkelt och kostnadseffektivt. Det går också att kombinera upp till tre olika RNA FISH prober med olika färg, eller att använda dem samtidigt som fluorescerande antikroppar. www.biosearchtech.com.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063