23948sdkhjf

Big Pharma bildar bolag för att sänka kostnader

Det icke-vinstdrivande bolaget ska sänka kostnader och effektivisera processen bakom läkemedelsutveckling.
Tio av världens största läkemedelsjättar har på eget initiativ bildat ett bolag för att samla sina resurser mot de gemensamma svårigheter som finns i dagens läkemedelsutveckling.

- Genom att arbeta tillsammans kan vi standardisera och effektivisera många av de grundläggande delar som krävs för kliniska prövningar. Genom att bli effektivare kan vi öka möjligheterna för innovationer och påskynda processen för utveckling av läkemedel och sänka den totala kostnaden för att få nya läkemedel till patienter, säger Astra Zenecas globala forskningschef Martin MacKay, om satsningen i ett pressmeddelande.

Transcelerate Biopharma, som bolaget heter, bildades i augusti och har sitt säte i den amerikanska staden Philadelphia. Bolaget fick nyligen en vd i form av Garry Neil, tidigare chef på Johnson and Johnson och partner i investmentbolaget Apple Tree Partners som är verksamma inom life science.

Hittills har bolaget beslutat att göra investeringar i fem utvecklingsprojekt, däribland tekniska lösningar som ska leda till ett standardiserat sätt att behandla data från kliniska prövningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078