23948sdkhjf

Läkemedelsverket omorganiserar - igen

Läkemedelsverket i Uppsala dubblar antalet verksamhetsområden och genomför sin andra omorganisation på två år.
För drygt två år sedan genomförde Läkemedelsverket en omorganisation och lanserade delvis nya enheter och verksamhetsområden. Nu görs en ny omorganisation vilken medför att fyra helt nya verksamhetsområden tillkommer.

- Vi har precis lagt ett gediget värdegrund- och processarbete bakom oss. Detta kommer att fungera som en plattform för vår nya organisation och hjälpa oss mot vår vision. Öppenhet, professionalism och proaktivitet är ord som kommer att fungera som vår inre kompass säger Christina Åkerman, generaldirektör för Läkemedelsverket, i ett pressmeddelande.

Under den förra omorganisationen 2010 ville Läkemedelsverket se över processerna och organisationen inom myndigheten för att effektivisera arbetet och förbättra samordningen mellan verksamhetens olika delar. Omorganisationen denna gången beror på att Läkemedelsverket vill anpassa sig efter “omvärldens och vård- och omsorgssektorns allt mer komplexa utmaningar”.



Resultatet blev att
fyra helt nya verksamhetsområden bildas som vardera kommer att ledas av en ny direktör. De nya områdena är; Utveckling, Tillstånd, Tillsyn och Användning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078