23948sdkhjf

Spago Imaging gör exit

Knoppas av från företagsinkubatorn Accelerator och tar in nya pengar.
Medicinteknikföretaget Spago Imaging knoppas av från företagsinkubatorn Accelerator och noteras separat på börsen. I samband med avknoppningen planerar Spago att emittera nya aktier för att få in kapital till bolagets fortsatta utveckling. Emissionen görs delvis till befintliga ägare men även till externa investerare och kan ge bolaget 21 miljoner kronor. Huvudsakligen ska pengarna gå till prekliniska studier men även till att ta bolaget fram till kliniska studier och ett stadie då produkten kan utlicensieras.

Spago utvecklar en kontrastvätska som med hjälp av nanoteknik markerar små mjukvävnadstumörer och metastaser vid magnetröntgen vilket ska leda till bättre diagnoser. Produkten har visat positiva resultat i prekliniska studier och målet är nu att utvärdera kontrastvätskan i klinik under 2014.

Accelerator äger i dag 99,55 procent av Spagos aktier. Aktierna kommer att delas ut till Accelerators ägare i samband med att avknoppningen genomförs.

- Vi står nu redo att separatnotera och låta våra aktieägare bli direktägare i ytterligare ett av våra dotterbolag, Spago Imaging, då Spagos verksamhet nått så långt att bolaget nu är redo att stå på egna ben. Vi ser stor potential i bolaget och det kontrastmedel de utvecklar med dess tumörselektiva egenskaper väcker stort intresse bland både potentiella partners samt ledande radiologer, något som vi vill ge Accelerators aktieägare möjlighet att ta direkt del av, säger Maria Wrethag, vd Accelerator, i ett pressmeddelande.

Avknoppningen sker under förutsättning att Accelerators ägare godkänner det vid en extrainsatt bolagsstämma under 2012.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082