23948sdkhjf

Adenovir Pharma klarar säkerhetsstudie

Ny läkemedelskandidat mot virusorsakad ögoninfektion visade sig väl tolererad av patienter i färsk studie.
Det svenska forskningsföretaget Adenovir Pharma presenterar positiva resultat från en klinisk fas I-studie där bolagets läkemedelskandidat APD-209 testas som behandling av ögoninfektioner som orsakas av virus. Studien visar att läkemedlet tolererades väl av patienterna som ingick i studien.

Den exakta indikationen för läkemedelskandidaten är epidemisk keratokonjunktivit, EKC, som är en smittsam ögoninfektion som orsakas av adenovirus. APD-209 utvecklas för att hindra vissa adenovirus från att fästa i receptorer i ögat och ska på så vis förhindra att ögoninfektion uppstår.

- Resultaten visar att APD-209 är säker och vältolererad, vilket ligger i linje med förväntningarna efter genomförda prekliniska studier. Nu planerar vi en fas II-prövning för patienter med EKC och letar aktivt efter tänkbara prövare i Europa, säger Björn Dellgren, projektledare för Adenovir Pharma, i ett pressmeddelande.

Adenovir Pharma är ett företag som ingår i företagsinkubatorn Puls portfölj. Bolaget har säte i Helsingborg och forskningen är sprungen ur viruslaboratoriet vid Umeå universitet och kemiska institutionen på Lunds universitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062