23948sdkhjf

Mikroplattläsare som enkelt kan uppdateras för nya applikationer

Spectramax Paradigm från Moleculardevices är en mikroplattläsare med utbytbara optiska kassetter, vilket ger en enorm flexibilitet i möjliga användningsområden.
Spectramax Paradigm Multi-Mode Microplate Detection Platform är unik i att den erbjuder användaren att snabbt uppgradera och omkonfigurera mikroplattläsaren på mindre än två minuter. När en ny applikation ska köras kan man enkelt byta den optiska kassetten mot någon annan som bättre passar den tänkta användningen.

Läsaren presenteras av Molecular Devices och dess flexibilitet är möjlig genom att den finns att köpa tillsammans med ett antal TUNE-kassetter. Varje kassett innehåller en excitationskälla, normalt en LED- eller xenon-lampa, samt ett set med specifik optik som valts för att precis passa den tänkta applikationen. Möjligheten att byta optik gör att hårdvaruplattformen får en längre livslängd i labbet vilket kan vara fördelaktigt ur många synvinklar.

Över 20 olika kassetter finns att tillgå för läsaren, däribland sådana som är anpassade för extra små volymer. Läsaren kan också kopplas ihop med en platthanteringsrobot för experiment med många prover.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064