23948sdkhjf

Experiment på kemotaxis i tre dimensioner

Med Celldirector Ruby från Gradientech kan man studera kemotaxis hos både enskilda celler och komplexa vävnader i tre dimensioner.
Kemotaxis är ett samlingsnamn för den process då celler förflyttar sig baserat på yttre gradienter av olika kemiska ämnen som är bra eller dåliga för cellerna. Kemotaxis är exempelvis viktigt i utvecklingen av en vävnad eller för kroppens försvar då immunceller flyttar sig mot en infektion.

Celldirector Ruby är ett nytt cellodlingssystem som designats specifikt för att analysera denna process. Odlingskassetten har utvecklats av svenska Gradientech och kan användas för analys av exempelvis cellmigrering eller celldifferentiering som ett svar på gradienter av olika kemotaxiska substanser.

Med Celldirector Ruby kan man studera både adherenta och icke-adherenta celler, och även komplexa vävnader. Provet placeras i en tredimensionell gelmatris. En precist kontrollerad gradient av olika signalmolekyler kan sedan skapas och cellerna kan studeras i upp till 72 timmar med hjälp av de flesta typer av normala eller inverterade mikroskop.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095