23948sdkhjf

Leo Pharma varslar 300 anställda

Prispress i Europa tvingar det danska bolaget att skära ner. Även verksamheten i Malmö berörs, det rapporterar nyhetstjänsten Rapidus.
På grund av det oroliga ekonomiska läget i Europa har det danska läkemedelsbolaget Leo Pharma blivit tvungna att ta fram ett omfattande sparpaket. Bolaget har under senare tid arbetat med att få upp tempot på nya produktlanseringar och presenterade för några veckor sedan en ny vetenskaplig strategi och fokus på externa forskningssamarbeten. Men för att klara av det allt tuffare läget tvingas bolaget nu skära ner för att minska på kostnaderna.



Nyhetstjänsten Rapidus
avslöjar i dag att 300 tjänster kommer att försvinna under det närmaste året. Bolaget har i dag nästa 5 000 anställda globalt varav 70 anställda arbetar på bolagets svenska verksamhet beläget i Malmö. Av dessa kan 20 tjänster komma att skäras ned.



Leo Pharma utvecklar
läkemedel främst inom dermatologi och har tagit fram läkemedel mot bland annat psoriasis. Verksamheten i Malmö arbetar främst med att samordna den kliniska forskningen samt att marknadsföra läkemedlen i Norden och Benelux-länderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079