23948sdkhjf

Arocell testar nya antikroppar till blodcancertest

Gör framsteg efter en tid utvecklingsarbete.
Uppsalabolaget Arocell har sedan en tid arbetat med att utveckla en stabil råvara av antikroppar till bolagets blodcancertest. Utvecklingsarbetet har lett till ett par helt nya antikroppar och även möjligheter kring att förbättra de antikroppar som redan i dag används i blodcancertestet i forskningsstadium.

- Verksamheten har tagit flera betydelsefulla steg framåt den senaste tiden. Utöver att vi utvecklat nya antikroppar har vi i dag också tidiga resultat som visar att de antikroppar som vi tidigare arbetat med skulle kunna förbättras ytterligare. Även dessa antikroppar ska nu utvärderas för att därefter gå vidare in i teknisk och klinisk validering. Vi ser därför goda möjligheter att arbeta vidare enligt målsättningen att ha ett färdigutvecklat blodcancertest under första kvartalet 2013, säger bolagets vd Anne-Charlotte Aronsson.

Arocell utvecklar antikroppsbaserade analystester för diagnos av bland annat blod- och prostatacancer. I våras gjorde bolaget en nyemission och tog in 5,2 miljoner kronor före emissionskostnader, pengar som skulle finansiera lanseringen av blodcancertestet för rutinanvändning i sjukvården.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.315