23948sdkhjf

Så mycket får Astrazenecas nya vd i lönekuvertet

Så mycket mer tjänar Astra Zenecas nya vd Pascal Soriot jämfört med sin företrädare David Brennan.
Efter en månad på posten som vd för ett av världens största läkemedelsföretag står det nu klart hur mycket Pascal Soriot får både i lönekuvertet och i ersättning för att han lämnade konkurrenten Roche.



Pascal Soriot tillträdde
tjänsten den 1 oktober och kom då direkt från Roches läkemedelsdivision där han var operativ chef. Dessförinnan var han vd för det amerikanska bolaget Genentech fram till att de gick ihop med Roche under 2010. I samband med att Pascal Soriot lämnade Roche ska han ha gått miste om långsiktiga utbetalningar om 43 miljoner kronor, en summa han nu får i kompensation från sin nya arbetsgivare.

Lönen är satt till 12 miljoner kronor i grundlön, vilket är två miljoner mer än vad företrädaren David Brennan fick under 2011. Utöver det har Pascal Soriot möjlighet till en årlig bonus där målsättningen är 100 procent av grundlönen men utfallet kan landa i spannet 0-180 procent. Även bonusen är mer fördelaktig än den David Brennan fick. Enligt avtalet hade han möjlighet till en årsbonus på 80 procent av grundlönen men fick efter sina prestationer under 2011 endast ut 18,5 procent av grundlönen.



Slutligen täcker
Pascal Soriots avtal också en rörlig långtidsersättning på 250 procent av grundlönen. Givet att Pascal Soriot levererar kan han vänta ett en ordentlig ersättning i lönekuvertet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094