23948sdkhjf

Hetaste börsbolagen

Ett life science-bolag toppar listan över bolag med bäst potential för kurslyft.
Ekonomitidningen Dagens Industri har listat de bolag vars aktie har störst potential till att ha en positiv utveckling framöver. I toppen på den 73 bolag långa listan finns läkemedelsföretaget Medivir, som nu har flera lovande behandlingar mot infektionssjukdomar i klinisk utvecklingsfas. Förväntningarna hos aktieanalytikerna som Dagens Industri pratat med ligger på huvudprojektet och hepatit C-läkemedlet simeprevir som i dag testas i ett omfattande fas III-program och ett par parallella fas II-prövningar tillsammans med flera utvecklingspartners.

“Aktiekursen väntas öka med 83 procent utifrån onsdagens aktiekurs, visar en jämförelse mellan rådande aktiekurs och den genomsnittliga riktkursen bland analytiker”, skriver Dagens Industri.

Också Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, förväntas ha en positiv utveckling på aktien framöver. Bolaget spås få ett kurslyft på 24 procent med utgång från aktiekursen på 35 kronor då genomgången gjordes. Läkemedelsbolaget Medas aktie säljs i dag till ett värde på 66 kronor aktien och förväntas lyfta med 13 procent enligt tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078