23948sdkhjf

Nya rön stöttar behandling av aggressiv cancer

En färsk studie från Karolinska institutet stärker bilden av att Kanceras läkemedelsprojekt ROR kan vara effektivt mot cancer i bukspottkörteln.
Forskningsföretaget Kancera rapporterar resultat från en studie bolaget gjort i samarbete med Karolinska institutet. Studien ger stöd till Kanceras ROR-projekt som utvecklas som behandling av en aggressiv form av bukspottkörtelcancer.



Studien visar att
de aggressiva cancercellerna i bukspottkörteln är beroende av tillväxtfaktorn ROR-1 för att kunna överleva. Kancera har tidigare pekat på att ROR-1 spelar en viktig roll för cancercellernas fortlevnad och utvecklar därför läkemedelskandidater som ska hämma den mekanismen. Det har dock saknats publicerade bevis för en koppling mellan cancerceller i bukspottskörteln och ROR-1, något som nu ändras.

Samtidigt som resultaten publiceras genomgår Kancera en omgörning där bolagets affärsstrategi ses över och en rekonstruktion av dotterbolaget Inovacia övervägs. Kancera har tidigare kommunicerat att de ämnar att fokusera helt på ROR-projektet en tid framöver tills dess att ekonomin stabiliserats. Under tiden har forskningsprojektet PFKFB, som också det utvecklas mot cancer, lagts på hyllan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062