23948sdkhjf

Brighter tar in kapital

Ska finansiera första produktionen och ett godkännande av bolagets diabetesprodukt.
För ett år sedan fick det svenska medicinteknikföretaget Brighter en order värd 24,5 miljoner kronor på bolagets egenvårdsprodukt för behandling av diabetes. Beställaren var Rubin Medical som är en etablerad försäljare av medicintekniska produkter inom diabetesvård. För att kunna leverera de 5 000 artiklarna tar Brighter nu in sex miljoner kronor som ska finansiera den första produktionen samt godkännandeprocessen av bolagets produkt.

4,5 miljoner kronor av de sex miljoner kronorna har redan garanterats genom lån och krediter och de resterande 1,6 miljoner kronorna ska tas in genom en nyemission. Aktien tecknas till ett värde på 3,20 kronor aktien.

- När vi låter låne- och emissionsfinansiering komplettera varandra värnar vi på bästa sätt våra investerares intressen: för varje investerad krona stärks bolagets resurser med ytterligare två kronor. Genom att själva kostnadsfritt för bolaget garantera 25 procent av emissionen håller vi kostnaderna nere samtidigt som vi grundare lämnar öppet för en vidare ägarspridning. Med detta i ryggen har vi resurserna på plats för att komma ut på marknaden, säger Brighters vd Truls Sjöstedt i ett pressmeddelande.

Brighter är började inom affärsinkubatorn Stockholm innovation & growth, Sting, och har sitt säte i Stockholm. Bolagets listades på Aktietorget under 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125