23948sdkhjf

Anrikning av DNA för hela exomet och specifika flankerande regioner

Med All-exon V5 och V5 plus UTR kiten från Agilent Genomics kan användaren selektivt ta fram DNA från endast de proteinkodande exonerna och deras tillhörande UTR-regioner.
De nya All-exon V5 och V5 plus UTR kiten är en vidareutveckling av Sureselect-serien av reagens för anrikning av DNA. Med de uppgraderade kiten från Agilent Genomics kan användaren från ett genomiskt prov selektivt anrika DNA från de regioner som benämns som exoner i de ledande genomiska databaserna.

I den version av kitet som även täcker untranslated regions, UTR-regioner, kan man även anrika specifika icke-kodande regioner av DNA som flankerar de proteinkodande exonerna. Dessa UTR-regioner har stor betydelse i förloppet där DNA:t översätts till cellens arbetshästar, proteinerna.

Den stora fördelen med det uppgraderade exonanrikningskitet är att dess förbättrade specificitet gör att mindre DNA-sekvenseringskapacitet behövs för att tillgodogöra sig informationen i de anrikade regionerna.

Fyra gigabaser sekvensdata beräknas behövas för att på ett tillförlitligt sätt koda av informationen från samtliga exoner, vilket är upp till sextio procent mindre data än vad liknande produkter på marknaden kräver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063