23948sdkhjf

GSK bäst på läkemedel i utvecklingsländer

Rankas etta på Access to medicines index för tredje gången i rad.
Den internationella och ideella organisationen Access to medicines foundation har sedan 2008 rankat läkemedelsföretag efter sju olika kategorier som berör bolagens tillgänglighet i utvecklingsländer. Bland kategorierna finns donationer och välgörenhet, tillverknings- och distributionskapacitet samt forskning och utveckling.



Rankingen görs vartannat
år och för tredje gången i rad toppas listan av Glaxosmithkline, GSK. Bolaget får full pott på fyra av de sju kategorierna.

- Glaxosmithklines ranking i Access to medicines index är en god bekräftelse på vårt åtagande och på den hängivenhet som finns hos alla som arbetar inom Glaxosmithkline – oavsett det handlar om de medarbetare som tillverkar alla de miljoner vaccindoser vi skickar till utvecklingsländer, eller de medarbetare som forskar på nya behandlingar mot sjukdomar som malaria, denguefeber och tuberkolos eller vår personal på plats i Afrika för att rent praktiskt hjälpa till med att skapa bättre tillgång på läkemedel varje dag, säger Glaxosmithklines vd Andrew Witty, i ett pressmeddelande.

Access for medicines foundation konstaterar vid årets rankning att de stora läkemedelsbolagen ser sin närvaro i utvecklingsländer som allt viktigare i dag och 60 procent av företagsstyrelserna arbetar aktivt med närvarostrategier. Även om Glaxosmithkline åter hamnade på plats ett konstaterar organisationen att konkurrensen hårdnat. På plats två hamnade Johnson and Johnson och trea blev Sanofi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078