23948sdkhjf

Svenskt ADHD-test vinner godkännande i USA

FDA har godkänt det neuropsykologiska testet Qbtest för försäljning på den amerikanska marknaden.
Testet som är datorbaserat är utvecklat i Sverige av företaget Quantitative Behaviour Technology, Qbtech, och används vid utredning av funktionsnedsättningen ADHD. Qbtest finns redan på marknaden i Europa där mer än 90 000 patienter genomgått testet.



– Vi är jätteglada
att Qbtest blivit godkänt för den amerikanska marknaden. Det är ett kvitto på att vi arbetat rätt och det ger oss nya möjligheter att nå fler kunder intresserade av att utveckla och förbättra vården för patienter med ADHD. Vi har mött de stränga krav på dokumentation och processer som FDA ställt och vi är stolta över att vi nu har fått det mest omfattande godkännande som något ADHD-test fått av FDA, säger Carl Reuterskiöld, vd för Qbtech, i ett pressmedelande.

Qbtest mäter bland annat tre olika symtom för ADHD - hyperaktivitet, ouppmärksamhet och impulsivitet. Testresultaten jämförs sedan med resultat från en kontrollgrupp bestående av personer med matchande ålder och kön utan symtom på ADHD.



Qbtech är ett
privatägt bolag grundat 2002 som riktar in sig på att utveckla produkter för diagnostik, behandling och uppföljning av patienter med neuropsykiatriska störningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062