23948sdkhjf

Vinnare och förlorare i november

Diamyd toppar bland de bolag som ökade mest under föregående månad. Probiotikaföretag tappade mest.
November månad var en händelserik månad för vissa av life science-företagen.

Probiotikaföretaget Probi stod för den största förlusten bland de bolag vars aktie tappade mest under november. Efter att Probi i förra veckan presenterade negativa resultat i kliniska studier med bolagets produkter inom områdena immun- och maghälsa föll aktievärdet med 30 procent i slutet av månaden. Före börsraset såldes aktien till ett värde på omkring 50 kronor aktien. I dag ligger värdet på omkring 30 kronor aktien och aktien har ännu inte hämtat sig efter förra veckans kursfall.

Det Stockholmsbaserade forskningsföretaget Diamyd var det bolag vars aktie hade den mest positiva utvecklingen på börsen. Bolagets aktie rusade 21 procent efter nyheten om ett inlösenprogram där 118 miljoner kronor skulle betalas ut till aktieägarna. Genom inlösenprogrammet föreslår bolaget att var tredje aktie skulle köpas tillbaka mot en kontant betalning på 12 kronor aktien. Inlösenprogrammet måste dock godkännas av aktieägarna under en extrainsatt bolagsstämma som kommer att hållas under den andra halvan av januari.

Bioinvents aktie ökade totalt med 20 procent under november. Detta till följd av en bergochdalbane-liknande utveckling på börsen med en toppnotering på 3,8 procent den 12 november. Under perioden har Bioinvents styrelseledamot Lars Backsell genom bolag ökat sitt aktieinnehav och äger i dag 5,8 miljoner aktier i bolaget. I dagsläget säljs aktien till ett värde på 3,12 kronor aktien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078