23948sdkhjf

Bo Håkansson går in i Isconova

Blir ny storägare efter nyligen avslutad nyemission.
Det Uppsalabaserade vaccinbolaget Isconova avslutade nyligen en nyemission som gav bolaget 50 miljoner kronor. Emissionen var fullt garanterad efter att ett investerarkonsortium med affärsmannen Bo Håkansson i spetsen förbundit sig till att köpa de aktier som inte tecknades av övriga köpare. Nu när emissionen är avslutat konstaterar Isconova att bolaget fått en ny storägare i form av Bo Håkansson.



Bo Håkansson är
entreprenör med lång erfarenhet av life science-branschen och har bland annat varit med i uppbyggandet av bolag som Active Biotech, Biolin Scientific, Genovis, Hansa Medical och Prostalund. Sedan 1980-talet har Bo Håkansson investerat i life science-bolag med fokus på immunologi, infektiosnsjukdomar och vaccin. Efter emissionen står han som ägare till 11,2 procent av bolagets aktier och röster och blir därmed bolagets näst största aktieägare.

- Isconova är ett synnerligen intressant bolag med produkter som ligger i fas med utvecklingen av nya moderna och bättre vacciner. Jag ser stora möjligheter i att bygga ett attraktivt bolag med flera internationella vaccinbolag som partners, säger Bo Håkansson i ett pressmeddelande.

Isconova utvecklar en adjuvans som ska stärka effekten och förlänga varaktigheten i befintliga vaccin och vaccin som är under utveckling. Adjuvansen ska också göra att mängden antigen i vaccinerna kan minskas vilket ska innebära färre biverkningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062