23948sdkhjf

Nytt antibiotika når marknaden

Astrazeneca en av få som lanserar helt nytt antibiotika.
Astrazeneca lanserar Zinforo , ett nytt antibiotika som tagits fram som behandling av infektioner i hud och mjukdelar samt viss lunginflammation. Antibiotikapreparatet är ett av få nya antibakteriella behandlingar som lanseras på senare år och antalet nya antibiotika som tas fram har minskat drastiskt.

- Zinforo är ett värdefullt tillskott och kompletterar vår portfölj och den forskning inom infektion som vi bedriver. Spridningen av resistenta bakterier är ett allvarligt hot mot vår hälsa världen över och samtidigt som det finns ett stort behov av nya och effektiva antibiotika samarbetar vi med hälso-och sjukvården samt myndigheter för att säkerställa att de antibiotika som finns används på ett ansvarsfullt sätt, säger Anders Ekblom, vd för Astrazenecas svenska verksamhet.

Zinforo baserar på den aktiva substansen ceftarolinfosamil och är ett antiobiotika som ges intravenöst till patienter under indikationen komplicerade infektioner i hud och mjukdelar eller samhällsförvärvad lunginflammation. Preparatet utvecklades från början av amerikanska Forest Laboratories men köptes under 2009 upp av Astrazeneca. Astrazeneca har sedan dess globala rättigheter för preparatet med undantag för USA, Kanada och Japan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063