23948sdkhjf

Active Biotech får 86,2 miljoner

Inkasserar milstolpeersättning från franska Ipsen. Kallar till investerarmöte.
Samtliga patienter har rekryterats i fas III-studien med tasquinimod, som utvecklas för behandling av prostatacancer. Detta ger det svenska forskningsbolaget Active Biotech 12,9 miljoner dollar, motsvarande 86,2 miljoner svenska kronor, i milstolpeersättning från den franska samarbetspartnern Ipsen.



Tasquinimot har tagits
fram av Active Biotech men utvecklas genom ett samarbete med det franska läkemedelsbolaget Ipsen. I den aktuella studien, som nu har tagit in samtliga patienter, ingår 1 200 patienter som diagnostiserats med prostatacancer. Studien är randomiserad, dubbelblind och genomförs vid flera olika center runt om i världen, bland annat i USA, Sydamerika, Australien, Europa och Asien.

- Jag är mycket nöjd med hur fort det gått att rekrytera prostatacancerpatienter till denna studie. Vi ser nu fram emot fortsättningen av denna globala studie och även mot efterföljande utveckling av detta unika läkemedel mot andra indikationer, säger Tomas Leanderson, vd för Active Biotech, i ett pressmeddelande.

Samtidigt kallar Active Biotechs samarbetspartner Teva, som har licens- och utvecklingsrättigheter för MS-preparatet laquinimod, till investerarmöte senare i dag, tisdag, då bolaget kan komma att diskutera projektet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078