23948sdkhjf

Automatiserad plattform för effektiv provlysering och extraktion

Med Autolys-rören inkorporerade i Microlab Autolys Star från Hamilton Robotics är det tänkt att flaskhalsen för lysering och extraktion av prover i forensiska och molekylärbiologiska labb ska bli mindre påtaglig.
Microlab Autolys Star är en ny helautomatiserad arbetsstation som utvecklats för att möta behovet av effektiv provbearbetning och efterföljande DNA-extraktion.

Instrumentet som presenteras av Hamilton Robotics är tänkt att möta den flaskhals som finns vid bland annat bearbetning av forensiska prover, men även i lika stor utsträckning inom molekylärbiologisk forskning.

Microlab Autolys Star är en komplett lösning med hårdvara, mjukvara och reagens i Hamiltons Microlab Star instrumentlinje. Den har testats med blod, saliv och andra typer av vanliga forensiska prover.

Plattformen inkorporerar specialiserad utrustning som exempelvis en tvådimensionell streckkodsläsare, en värmeinkubator med skakfunktion, speciella Autolys-rör, fyra robotkanaler som kan transportera och manipulera Autolysrören, samt en centrifug.

Nyckeln till systemet är föga förvånande de nya Autolys-rören. Med ett av dessa kan man bearbeta upp till 600 mikroliter provlysat.

Instrumentet kan köras över natten och automatiserar relativt tidsödande processer på labbet samtidigt som spårbarheten för proverna ökar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079