23948sdkhjf

Positivt besked för Selincro

Lundbecks läkemedel för att minska alkoholkonsumtionen hos personer som dricker för mycket, rekommenderas av CHMP.
Normalt kommer Europakommissionen med sitt slutgiltiga beslut om läkemedlet ska godkännas inom två till tre månader efter recommendation från The Committee for Medicinal Products for Human Use, CHMP. Beslutet gäller för alla 27 EU-länder, samt för Island och Norge.

Blir Selincro , som är den första produkten för att minska alkoholkonsumtionen hos personer som dricker för mycket, godkänt kommer Lundbeck att erbjuda läkemedlet som en del i ett nytt behandlingskoncept, som även inkluderar psykosocialt stöd inriktat på att reducera alkoholkonsumtionen och hålla fast vid behandlingen.

Om Selincro blir godkänt räknar Lundbeck med en lansering av läkemedlet i mitten av 2013. Ett godkännande förväntas öka aktievärdet med 2-3 DKK per aktie. Blir Lundbecks egna prognoser på en omsättning för Selincro på 2,5 miljarder DKK verklighet kan värdet stiga ytterligare. Aktien säljs idag för cirka 100 DKK, skriver nyhetsbyrån Ritzau Finans.

Alm. Brand Bank prognostiserar omsättningen till 800 miljoner DKK, men skriver samtidigt i en kommentar att aktievärdet kan stiga mer än vad deras beräkningar indikerar. Om förhandlingar med de europeiska myndigheterna för att subventionera läkemedlet går bra blir värderingen mer positiv.

Selincro (nalmefene) är utvecklat av det finska läkemedelsbolaget Biotie Therapies men har utlicensierats till danska Lundbeck och tas vid behov för att minska lusten att dricka alkohol. Preparatet skiljer sig därför från traditionella metoder som bygger på total abstinens och ofta inkluderar intensiv psykosocial terapi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125