23948sdkhjf

Sunstone investerar flera miljoner i Follicum

Kapitaltillförseln på motsvarande 4,4 miljoner kronor ska användas för att identifiera en lovande läkemedelskandidat och ta den till klinisk fas.
Investeringen i Follicum är en del av Sunstone Capitals program för investeringar i tidig utveckling. I och med investeringen äger Sunstone Capital 22 procent av Follicum. 47 procent ägs av LU Bioscience. Resten av aktierna ägs av ledningen och företagets grundare.

– Med kapitaltillförseln från Sunstone kan vi öka våra satsningar på klassificering av föreningar för att identifiera en lovande kandidat som vi kan ta till vidare industriell utveckling, säger Jan Alenfall, som tillträder som vd för Follicum i mars 2013 i ett pressmeddelande.Follicum är ett
biopharma-företag som utvecklar terapier för behandling av oönskat håravfall, alopecia, en sjukdom som drabbar miljontals människor världen över. Företaget är sprunget ur forskning som bedrivs av professor Anna Hultgårdh Nilsson och Pontus Dunér vid Lunds universitet. Produkterna baseras på ett mänskligt protein och förväntas stimulera återväxt av håret och bildandet av nya hårsäckar, något som ingen annan behandling uppnår idag.

– Follicum matchar kriterierna för risk/utdelning i vårt Early Engagement Program. Vi lockas av företagets ovanligt goda balans när det gäller marknadspotential, välplanerade tidiga studier, IP och management, säger Claus Andersson, partner i Sunstone Capital i pressmeddelandet.Sunstone Capitals investeringar
i life science omfattar företag inom läkemedelsutveckling, diagnostik och medicinteknik. I portföljen finns bland andra bolagen NsGene, Symphogen och Acarix.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078