23948sdkhjf

SP:s institut drar igång 1 februari

Avtalet mellan Astrazeneca och SP om lokalerna i Södertälje är klart.
I forskningspropositionen från i höstas ingår ett anslag på totalt 150 miljoner kronor de kommande tre åren för att etablera ett forskningsinstitut för hållbar processutveckling i Astrazenecas lokaler i Södertälje. Avtalet mellan Astrazeneca och SP är nu klart och verksamheten kommer att dra igång den 1 februari 2013.



Astrazeneca kommer att
hyra ut lokaler i Snäckviken till SP och i överenskommelsen ingår också 600 laboriatorieinstrument och större delen av dessa skänks till institutet från Astrazeneca.



Forskningsinsitutet drivs
av SP Process Development som är ett nytt dotterbolag till SP Sveriges Tekniska forskningsinstitut. Institutet ska hjälpa företag inom olika branscher som fordonsindustrin, skogsindustrin och läkemedelsindustrin. Enligt Staffan Ljung, presskontakt på SP, räknar de med att instiutet kommer att ha runt 30 anställda och dessa är huvudsakligen tidigare anställda på Astrazeneca.

Vad som kommer att hända med övriga 130 000 kvadratmeter som lämnats tomma av Astrazeneca i Södertälje är osäkert. Enligt företaget pågår det fortfarande diskussioner för att få till en helhetslösning som möjliggör fortsatt forskning i lokalerna, bland annat letar de fortfarande efter en lösning för att få till ett toxikologiskt institut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078