23948sdkhjf

Nya vd:n stuvar om i toppen

Martin Mackay, FoU-chef på Astrazeneca, får gå efter omorganisation i ledningsgruppen.
Astrazeneca kungjorde idag att de gör förändringar i sin verkställande ledningsgrupp. Enligt ett pressmeddelande är en av de bakomliggande anledningarna att man vill ha fler personer med vetenskaplig kompetens i ledningen. Omorganisationen har enligt nättidningen Fierce Biotech föregåtts av en hel del kritik från investerare och analytiker som haft synpunkter på bolagets pipeline.

Istället för att ha en chef för forskning och utveckling kommer Astrazeneca att ha tre; Mene Pangalos, vice vd på Innovative medicines, Bahija Jallal vice vd på Medimmune och Briggs Morrison vice vd på Global medicines development. Var och en av dessa ska ha ansvar för varsitt av områdena: forskning och tidig utveckling av små molekyler, forskning och tidig utveckling av biologiska läkemedel och slutligen utveckling i sena faser.

- Den nya koncernledningen bygger mycket på ledarskapstalanger inom företaget och ska göra att vi kan få ett ännu bättre fokus på viktiga pipelinetillgångar, viktiga varumärken och viktiga marknader, samt hjälpa oss att ytterligare påskynda beslutsfattandet, säger Astraszenecas vd Pascal Soriot i pressmeddelandet.

Även på affärssidan sker det en del förändringar varav en är att marknadschefen Tony Zook också får gå. Den nya ledningsgruppen tillträder med omedelbar verkan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063