23948sdkhjf

Kritiserad organisation stöps om

Nu sjösätts den nya organisationen Business Sweden som ett resultat av att Invest Sweden och Exportrådet slagits samman.
Efter regeringens beslut om att slå ihop Exportrådet med Invest Sweden har en ny organisation bildats som ska främja investerarviljan i svenska verksamheter och stärka bilden av Sverige i den globala konkurrensen. Den nya organisationen döps till Business Sweden och i dag slås dörrarna upp för första gången.

Invest Sweden fick under 2012 kritik efter att verksamheten i Kina uppmärksammades med att mygla med statistik, ha onormalt höga löner på Kinakontoret och fuska med tillståndshandlingar för kinesiska entreprenörer. Regeringen svar var att fasa ut organisationen i den dåvarande formen för att ge den ny styrning som en del av Exportrådet.



Den nya
organisationen ska hjälpa svenska företag att nå ut på nya marknader och växa internationellt. I uppdraget ingår också att skapa affärsmöjligheter och främja kompetenscentran i bland annat branschspecifika kluster.

- Det nya varumärket är startskottet för det gemensamma arbetet för Sverigenyttan. Målet är att bli ett ännu mer attraktivt, innovativt och konkurrenskraftigt land att göra affärer med både hemma och utomlands. Detta holistiska synsätt kombinerat med vår långa och breda erfarenhet från Exportrådet och Invest Sweden innebär att vi kan ge våra kunder ett heltäckande stöd. I princip kan vi ta oss an alla uppdrag som rör export och investeringar i Sverige, säger Ulf Berg, som blir vd på Business Sweden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125