23948sdkhjf

Active Biotech tar in 270 miljoner

Genomför riktat emission till Investor.
STOCKHOLM (Direkt) Active Biotech har beslutat att emittera totalt 6 miljoner nya aktier till Investor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aktierna emitteras till en teckningskurs om 45 kronor per aktie, vilket innebär att bolaget tillförs cirka 270 miljoner kronor efter emissionskostnader. Sista betalkurs för Active Biotech på Stockholmsbörsen var 48:80 kronor 5 mars.

"Jag är väldigt nöjd med att kunna konstatera att Active Biotechs forskningsportfölj erhållit ytterligare finansiering genom Investor. Portföljen har nu mognat och fokus under den närmaste 18-månadersperioden kommer därför att vara att hitta rätt samarbetspartners och samarbetsstrukturer för varje projekt. En stark finansiell ställning är en förutsättning för att kunna lyckas med detta på ett optimalt sätt", säger Tomas Leanderson, vd för Active Biotech.

Kapitaltillskottet avses användas för att stärka Active Biotechs kapitalbas och möjliggöra den fortsatta utvecklingen och värdetillväxten i projektportföljen, heter det, där Tasq finansieras inom ramen för samarbetsavtalet med Ipsen Pharma, medan 57-57, Anyara och ISI drivs och finansieras i egen regi.

Utvecklingen av laquinimod och Rhudex finansieras helt av samarbetspartners.

"Nyemissionen stärker också Active Biotechs position i diskussioner med potentiella samarbetspartners", skriver bolaget.

Active Biotechs två största aktieägare MGA Holding och Nordstjernan, samt East Bay, med ett sammanlagt röst- och aktieinnehav om cirka 44 procent, stöder nyemissionen.

Investors innehav kommer att motsvara cirka 8 procent av antalet aktier och röster i bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062