23948sdkhjf

Astrazeneca fokuserar på tre kärnområden

Ska dubbla antalet projekt i fas III.
Astrazeneca kommer inom forsknings- och utvecklingsverksamheten att satsa på tre kärnområden. Det är dels sjukdomar inom andningsvägar, inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar, dels hjärt-, kärl- och ämnesomsättningssjukdomar och dels onkologi.

- Att vi fokuserar på dessa tre områden innebär inte att vi lägger ner forskningen på andra områden, sa Astrazenecas vd Pascal Soriot under presskonferensen på torsdagen.

Genom att accelerera utvecklingen av flera nya substanser bedömer Astrazeneca att bolagets pipeline i fas III har potential att ha dubblats i storlek vid år 2016.

- Vi vill ha fler molekyler i fas III och om man ser till vår fas II-pipeline finns det goda chanser till det. Redan i dag kan vi se att 5-7 fas II-projekt troligtvis kommer att kliva in i fas III under året och har vi fortsättningsvis överföring av 2-3 projekt till fas III kommer vi att upprätthålla en stark pipeline, sa Astrazenecas nytillträdde affärsområdeschef för global medicinutveckling, Briggs Morrisson, under presskonferensen.

Upp till 50 procent av kassaflödet, efter skatt och före forsknings- och utvecklingskostnader, från bolagets befintliga produkter kommer att investeras i forskning- och utveckling, externa samarbeten och kapitalinvesteringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078