23948sdkhjf

Realtids-PCR i ett kompakt och kostnadseffektivt format

Nytt kompakt instrument för realtids-PCR med små reagensvolymer och låg energiförbrukning.
Pikoreal är ett tyst, lätt och superkompakt instrument för realtids-PCR. Systemet från Thermo Scientific finns i två olika versioner med 24 respektive 96 brunnar. Båda versionerna kräver att man använder speciella PCR-plattor.

De speciella Piko PCR-plattorna tar bara en fjärdedel så stor volym som normala plattor, men bibehåller i övrigt ett standardiserat format och fungerar bra tillsammans med multipipetter och automatiserade pipetteringsrobotar. Pikoreal har ett värmeblock som ger mycket bra temperaturprestanda vilket ger ett energisnålt instrument. Den är också utrustad med fem optiska kanaler för att möjliggöra detektion av flera fluoroforer. På grund av sitt kompakta format lämpar sig Pikoreal även bra för olika typer av applikationer utanför det stora labbet.

Instrumentet styrs via en medföljande mjukvara vilket gör att det kan programmeras och startas från en dator via ett nätverk. Det går också att lägga protokoll på en USB-sticka och ladda upp på Pikoreal om den ska användas som en fristående plattform. Med mjukvaran kan man utföra analyser som kvantifiering, smältkurvsanalys eller genotypning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078