23948sdkhjf

Detektion och kvantifiering av biomarkörer i små provvolymer

Med ett nytt kit kan användaren på ett specifikt sätt kvantifiera upp till 92 biomarkörer från så lite som en mikroliter provmaterial.
Nya Proseek Multiplex gör det möjligt att analysera upp till 92 proteinbiomarkörer i samma experiment. Kitet och den bakomliggande teknologin är utvecklad av svenska Olink Bioscience och använder antikroppspar för att på ett mycket specifikt sätt identifiera biomarkörer utan att känsligheten eller precisionen i analysen går förlorad.

När antikroppsparen möts kan DNA-ID-taggar byggas på och användas för kvantifiering av biomarkörerna i en avslutande realtids-PCR. Förutom metodens specificitet och komplexitet finns också en stor fördel i att analysen kan göras med så lite som en mikroliter provmaterial.

Proseek Multiplex kan exempelvis detektera och kvantifiera biomarkörer för cancer, cancerantigener, lösliga receptorer och tillväxtfaktorer, men kan även användas till vävnads- och mikrodialysprover. Den nyvunna kunskapen kring de biomarkörer som analyseras kan bland annat användas för att utveckla diagnostiska verktyg, patientanpassade behandlingar och bättre läkemedel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063