23948sdkhjf

Fem nominerade till branschpris

Här är life science-bolagen som nominerats till Sweden Bio Award 2013.
Branschorganisationen för life science-bolag, Sweden Bio, delar sedan sju år tillbaka ut branschpriset Sweden Bio Award till det företag som kan visa upp prestationer och framgångar utöver det vanliga under det föregående året. Bolagen som i år nominerats till priset är Affibody, Moberg Derma, GU Holding, Immunicum och Oncotargeting.

Affibody är baserat i Stockholm och grundades 1998 av forskare från KTH och Karolinska institutet. Bolaget utvecklar proteinläkemedel utifrån egna teknikplattformar.

Moberg Derma utvecklar nya läkemedel utifrån beprövade läkemedelssubstanser och lanserade under 2012 nagelsvampspreparatet Nalox/Emtrix på flera marknader.



GU Holding
är ett holdingbolag som stöttar affärer och bolag utifrån forsknings om kommer från Göteborgs universitet. I dag har bolaget 33 portföljbolag, 14 affärsprojekt och 20 idéer.

Immunicum är ett Göteborgsbaserat bolag som utvecklar immunbaserade behandlingar av cancer och bolagets vaccin mot njurcancer befinner sig i dagsläget i en klinisk fas I/II-studie. Bolagets forskning baserar på den Nobelprisbelönade upptäckten om dendritiska cellers roll vid immunsvaret och företaget fick nyligen anslag från Vinnovas finansieringsprogram Forska och Väx. Under året planerar Immunicum att noteras på Stockholmsbörsens tillväxtlista First North.

Oncotargeting grundades 2008 som en spin-off från Pharmacia/Biovitrum för att utveckla substansen 3-MeSO2-DDE mot den sällsynta cancersjukdomen adrenocortical carcinom, ACC. Sedan 2009 har bolagets huvudverksamhet varit preklinisk kontraktsforskning och i augusti 2011 bildades Oncotargeting CA för att ta ACC-projektet vidare.

Förra året vann medicinteknikbolaget Vitrolife, som utvecklar och producerar produkter och system för preparering, odling och förvaring av humana celler, vävnader och organ. Året dessförinnan tilldelades priset till Uppsalabolaget Gyros. Bolag som tidigare vunnit priset är Aerocrine, Bioinvent, Cellavision och Medivir.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078