23948sdkhjf

De får tjuvkika på resultaten

Studien med cancervaccinet kan komma att stoppas på förhand.
Det danska läkemedelsbolaget Bavarian Nordic har fått klartecken från det amerikanska läkemedelsverket FDA om att genomföra en interimsanalys av studiedata från bolagets fas III-projekt med cancervaccinet Prostvac. Vaccinet, som utvecklas mot metastaserad prostatacancer, utvärderas nu i en studie som genomförs vid nära 100 olika center i 10 olika prövningsländer. Visar interimanalysen positiva resultat kan studien komma att stoppas tidigare än planerat.

- Om så är fallet, kan en ansökan om registrering till de amerikanska myndigheterna lämnas in tidigare, vilket kan förkorta utvecklingstiden, kommenterar bolaget i ett pressmeddelande.

Prostvac administreras subkutant och ska stimulera immunrespons som ska attackera metastaser i prostatan. Studien, Prospect, har tidigare mött på hinder och försenats på grund av utdragna och krävande regulatoriska processeri vissa av prövningsländerna, något som nytillträdde

- Rekryteringen till Prospect-studien har varit min högsta prioritet sedan jag började i februari och mycket har förbättrats för att komma ikapp med rekryteringen. Bland annat så har vi omfokuserat våra insatser mot högpresterande kliniska prövningsställen, inrättat ett medvetenhetsprogram och tagit in extra resurser, externt och internt, som ska ha en nära dialog med de nya prövningsställena, säger James Breitmeyer, chef för Bavarians cancervaccin-division, i ett uttalande.

Bavarian Nordic letade först efter en utvecklingspartner till Prostvac-projektet, men fick under 2011 istället ta in 826 miljoner kronor i en nyemission för att utveckla projektet i egen regi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078