23948sdkhjf

Andningstest får grönt ljus i Kanada

Aerocrine går in på ny marknad.
Det svenska medtech-bolaget Aerocrine får godkännande av den kanadensiska läkemedelsmyndigheten Health Canada, för bolagets senaste version av andningstestet Niox Mino för identifiering av patienter med luftvägsinflammation.

I samband med godkännandet har Aerocrine nu nått hela den nordamerikanska marknaden och skriver i pressmeddelandet att de utvärderar sina distributionskanaler i Kanada. Bolaget har sedan tidigare dotterbolag i USA, Tyskland, Schweiz och Storbritannien.

Niox Mino är ett utandningstest som mäter nivåer av kväveoxid i utandningsluften. Kväveoxid förekommer i förhöjda nivåer hos astmapatienter och testet ska utröna om patienten lider av luftvägsinflammation eller inte.

- Mätinstrumentet ger mig en möjlighet att mäta allergisk luftvägsinflammation på ett sätt som är icke-invasivt och smidigt för patienterna. Astma är per definition en kronisk inflammation i luftvägarna och denna mätmetod tillför en ny dimension till behandlingen av patienterna som dagens rutinmässiga tester inte kan ge, säger Harold Kim, allergolog i Kitchener, Ontario, Kanada, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094